大学英语阅读——例证题解题技巧

英语例证题解题技巧英语阅读中的题型分为九大类:例证题、指代题、词汇题、句子理解题、推理题、主旨题、作者态度题、判断题以及细节题。现就英语阅读例证题解题法整理如下,供大家借鉴:1.例证题的标志词汇:case,example,illustrate,demonstrate,exemplify2.解题的关键:不在于是否看懂例子,而在于例子所支持的观点。3.具体的解题方法:返回原文,定位该例子,然后在例子前后搜索例子所支持的观点。然后在四个选项中找到观点意思最接近的一个作为答案。4.错误选项的设计方法:(1)列举例子中的具体事例(2)混淆论点论据(3) 列举无关常识。Agreat deal of attention is being paid today to the so called digital divide-the divisionoftheworld intotheinfo(information)richandthe infopoor.Andthatdividedoes existtoday.MywifeandIlecturedaboutthisloomingdangertwentyyearsago.Whatwaslessvisiblethen,however,werethenew,positiveforcesthat work against the digitaldivideTherearereasonstobeoptimistic.There are technological reasons to hope the digital divide will narrow.As the Internetbecomes moreandmore commercialized, it is inthe interestof businessto universalizeaccess-afterall,themorepeopleonline,themorepotential customersthereare.Moreandmore governments,afraid their countries willbe left behind, want to spread Internet access.Withinthe next decade ortwo,onetotwo billionpeople on theplanet will benettedtogether.As aresult,Inow believethedigital divide willnarrowratherthan widen in theyears ahead.And that is verygood news becausethe Internetmaywell bethemostpowerful toolfor combating world poverty that we've ever had.Ofcourse,the use oftheInternet isn't the only wayto defeat poverty.AndtheInternet isnottheonlytoolwehave.Butithas enormouspotential.To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over theiroutdated anti-colonial prejudices withrespect toforeign investment.Countriesthatstillthinkforeign investment is an invasionof theirsovereigntymight well studythehistoryofinfrastructure (thebasic structuralfoundationsofa society)intheUnited States.WhentheUnited States built its industrial infrastructure,it didn't have the capital to do so.And thatiswhyAmerica's SecondWave infrastructure-includingroads,harbors,highways,ports and soon-were built with foreign investment.The English,the Germans,the Dutchand the French
英语例证题解题技巧 英语阅读中的题型分为九大类:例证题、指代题、词汇题、句子理解题、推理题、主旨 题、作者态度题、判断题以及细节题。现就英语阅读例证题解题法整理如下,供大家借鉴: 1. 例证题的标志词汇:case, example, illustrate, demonstrate, exemplify 2. 解题的关键:不在于是否看懂例子,而在于例子所支持的观点。 3. 具体的解题方法:返回原文,定位该例子,然后在例子前后搜索例子所支持的观点。 然后在四个选项中找到观点意思最接近的一个作为答案。 4. 错误选项的设计方法:(1)列举例子中的具体事例 (2)混淆论点论据 (3)列 举无关常识。 A great deal of attention is being paid today to the so called digital divide-the division of the world into the info (information) rich and the info poor. And that divide does exist today. My wife and I lectured about this looming danger twenty years ago. What was less visible then, however, were the new, positive forces that work against the digital divide. There are reasons to be optimistic. There are technological reasons to hope the digital divide will narrow. As the Internet becomes more and more commercialized, it is in the interest of business to universalize access-after all, the more people online, the more potential customers there are. More and more governments, afraid their countries will be left behind, want to spread Internet access. Within the next decade or two, one to two billion people on the planet will be netted together. As a result, I now believe the digital divide will narrow rather than widen in the years ahead. And that is very good news because the Internet may well be the most powerful tool for combating world poverty that we've ever had. Of course, the use of the Internet isn't the only way to defeat poverty. And the Internet is not the only tool we have. But it has enormous potential. To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of infrastructure (the basic structural foundations of a society) in the United States. When the United States built its industrial infrastructure, it didn't have the capital to do so. And that is why America's Second Wave infrastructure-including roads, harbors, highways, ports and so on-were built with foreign investment. The English, the Germans, the Dutch and the French

were investing in Britain'sformer colony.Theyfinancedthem.ImmigrantAmericansbuiltthem.Guess who owns them.now?TheAmericans believe the samethingwould be true inplaceslikeBraziloranywhereelseforthatmatter.Themoreforeigncapital youhavehelpingyoubuildyourThirdWaveinfrastructure,whichtodayisanelectronicinfrastructure,the better off you're going to be. That doesn't mean lying down and becoming fooled, orletting foreign corporations run uncontrolled.But it doesmeanrecognizing how importantthey can be in building the energy and telecom infrastructures needed to take fulladvantage of the Internet.1. Digital divide is somethingA.gettingworsebecauseoftheInternetB. the rich countries are responsible forC. the world must guard againstD. considered positive today2.Governments attach importancetothe Internetbecause itA.offers economic potentialsB. can bring foreign fundsC.can soonwipeout world povertyD. connects people all over the world3.The writer mentioned the case of the United States to justify the policy ofA. providing financial support overseasB. [B]preventing foreign capital's controlC. Building industrial infrastructure
were investing in Britain's former colony. They financed them. Immigrant Americans built them. Guess who owns them now? The Americans believe the same thing would be true in places like Brazil or anywhere else for that matter. The more foreign capital you have helping you build your Third Wave infrastructure, which today is an electronic infrastructure, the better off you're going to be. That doesn't mean lying down and becoming fooled, or letting foreign corporations run uncontrolled. But it does mean recognizing how important they can be in building the energy and telecom infrastructures needed to take full advantage of the Internet. 1. Digital divide is something _. A. getting worse because of the Internet B. the rich countries are responsible for C. the world must guard against D. considered positive today 2. Governments attach importance to the Internet because it _. A. offers economic potentials B. can bring foreign funds C. can soon wipe out world poverty D. connects people all over the world 3. The writer mentioned the case of the United States to justify the policy of _. A. providing financial support overseas B. [B]preventing foreign capital's control C. Building industrial infrastructure

D. Accepting foreign investment4.ItseemsthatnowacountryseconomydependsmuchonA.How well developed it is electronicallyB.Whetherit isprejudicedagainst immigrantsC.WhetheritadoptsAmerica's industrialpatternD.Howmuchcontrol ithasoverforeigncorporations其中第三题为例证题:3.ThewritermentionedthecaseoftheUnitedStatesto justifythepolicyofA.Providingfinancial supportoverseasB.Preventingforeigncapital'scontrolC.Building industrial infrastructureD.Accepting foreign investment解题三步骤:(1)阅读题干,确定关键词:关键词:caseoftheUnitedStates(2)定位到段(文章第四段)To takeadvantageofthistool,someimpoverished countrieswill haveto getovertheiroutdated anti-colonial prejudices with respecttoforeign investment.Countries that stll thinkforeign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history ofinfrastructure (the basic structural foundation of a society) in theUnited States.When theUnited States built its industrial infrastructure,it didn'thave the capitalto do so.Andthat iswhyAmericasSecondWaveinfrastructure-includingroads,harbors,highways,portsandso on-were built with foreign investment. The English, the Germans,the Dutch and theFrenchwereinvestinginBritain'sformercolony.Theyfinancedthem.ImmigrantAmericansbuiltthem.Guesswhoownsthemnow?TheAmericans.Ibelievethesamethingwouldbetrue in places like Brazil oranywhere else for that matter.The more foreign capital you havehelping you build your Third Wave infrastructure, which today is an electronic infrastructure,thebetteroffyouregoingtobe.Thatdoesn'tmean lyingdownandbecomingfooled,orletting foreign corporations run uncontrolled.But it does mean recognizinghow importanttheycanbe inbuildingtheenergyandtelecom infrastructuresneededtotakefulladvantageoftheInternet.(3)定位到句,同义替换,得出答案。结合例证题的解题方法:返回原文,定位该例子,然后在原文出现例子前后搜索该例子所支持的观点:第四段的观点句:Totakeadvantageofthistool,someimpoverishedcountrieswillhaveto get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment
D. Accepting foreign investment 4. It seems that now a country’s economy depends much on _. A. How well developed it is electronically B. Whether it is prejudiced against immigrants C. Whether it adopts America’s industrial pattern D. How much control it has over foreign corporations 其中第三题为例证题: 3. The writer mentioned the case of the United States to justify the policy of _. A. Providing financial support overseas B. Preventing foreign capital’s control C. Building industrial infrastructure D. Accepting foreign investment 解题三步骤: (1) 阅读题干,确定关键词: 关键词:case of the United States (2) 定位到段 (文章第四段) To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of infrastructure (the basic structural foundation of a society) in the United States. When the United States built its industrial infrastructure, it didn’t have the capital to do so. And that is why America’s Second Wave infrastructure—including roads, harbors, highways, ports and so on—were built with foreign investment. The English, the Germans, the Dutch and the French were investing in Britain’s former colony. They financed them. Immigrant Americans built them. Guess who owns them now? The Americans. I believe the same thing would be true in places like Brazil or anywhere else for that matter. The more foreign capital you have helping you build your Third Wave infrastructure, which today is an electronic infrastructure, the better off you’re going to be. That doesn’t mean lying down and becoming fooled, or letting foreign corporations run uncontrolled. But it does mean recognizing how important they can be in building the energy and telecom infrastructures needed to take full advantage of the Internet. (3)定位到句,同义替换,得出答案。 结合例证题的解题方法:返回原文,定位该例子,然后在原文出现例子前后搜索该例子 所支持的观点: 第四段的观点句: To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment

Countriesthatstillthinkforeign investmentisaninvasionoftheirsovereigntymightwellstudythehistoryofinfrastructure(thebasicstructuralfoundations ofasociety)inthe United States.即:贫穷国家应抛弃“外国资本投资是对主权的一种侵犯”的错误观点。而美国基础设施刚好论证了这一点。换言之就是:应该接受外国资本的投资。即选项应该是D再看下面其他选项:[A]providingfinancial supportoverseas向海外提供资金资助分析:此选项为偷换概念:把段落观点中的“接受投资”改成了“向外投资”[B]preventingforeigncapitalscontrol防止外国资本的控制分析:断章取义:文中提到foreigninvestmentisaninvasion,但这是作者建议应该抛弃的观点。[C]buildingindustrialinfrastructure建设工业基础设施分析:列举句中具体事例来代替观点:这是例证题中常见的错误答案的设置,例子是为了说明观点,而不是用例子来说明例子的。换个角度来解题:【关键词+感情色彩】观点中的关键词是:foreigninvestment,作者对其的感情色彩是“getovertheiroutdatedanti-colonialprejudiceswithrespecttoforeigninvestment"在解题的时候,我们就需要找到符合这两个条件的选项。A:选项中没有提到关键词,也没有包含感情色彩。B:选项中有关键词“foreigncapital"可以和观点中的关键词进行同义替换,满足项。但是对于foreign capital的情感态度是抵触,消极的,因此排除。C:选项中没有关键词,也没有包含感情色彩。D:有关键词“foreign investment",且对于关键词的态度是”accept"和“getovertheiroutdatedanti-colonialprejudices"的情感色彩一样,可选。长难句解析:To take advantage of this tool, some impoverished countries will haveto get over theiroutdatedanti-colonialprejudiceswithrespecttoforeigninvestment.1句子主千Someimpoverishedcountrieswillhavetogetovertheiroutdatedanti-colonialprejudices.2.句子其他成分:句首不定式做目的状语。With是介词短语做后置定语。3.固定搭配:impoverishedcountries贫穷国家getover克服,摒弃withrespectto关于。。。,就。。。而言4.句子切分:Totakeadvantageofthistool,someimpoverished countrieswill havetogetovertheiroutdatedanti-colonialprejudiceswithrespecttoforeigninvestment.这是一个简单句,句中也没有从句,因此只需要将句子细分:(1)先找介词:tooftooverwithto(2)再将句子细分:Totakeadvantageofthistool/someimpoverishedcountrieswillhavetogetover/theiroutdatedanti-colonialprejudices/withrespecttoforeigninvestment
Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of infrastructure ( the basic structural foundations of a society) in the United States. 即:贫穷国家应抛弃“外国资本投资是对主权的一种侵犯”的错误观点。而美国基础设 施刚好论证了这一点。换言之就是:应该接受外国资本的投资。即选项应该是 D. 再看下面其他选项: [A] providing financial support overseas 向海外提供资金资助 分析:此选项为偷换概念:把段落观点中的“接受投资”改成了“向外投资” [B] preventing foreign capital’s control 防止外国资本的控制 分析:断章取义:文中提到 foreign investment is an invasion, 但这是作者建议应该抛弃的 观点。 [C] building industrial infrastructure 建设工业基础设施 分析:列举句中具体事例来代替观点:这是例证题中常见的错误答案的设置,例子是为了说 明观点,而不是用例子来说明例子的。 换个角度来解题:【关键词+感情色彩】 观点中的关键词是:foreign investment, 作者对其的感情色彩是 “get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment”. 在解题的时候,我们就需要找 到符合这两个条件的选项。 A:选项中没有提到关键词,也没有包含感情色彩。 B:选项中有关键词 “foreign capital” 可以和观点中的关键词进行同义替换,满足一 项。但是对于 foreign capital 的情感态度是抵触,消极的,因此排除。 C:选项中没有关键词,也没有包含感情色彩。 D:有关键词 “foreign investment”, 且对于关键词的态度是”accept” 和 “get over their outdated anti-colonial prejudices” 的情感色彩一样,可选。 长难句解析: To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. 1. 句子主干:Some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices. 2. 句子其他成分:句首不定式做目的状语。With 是介词短语做后置定语。 3. 固定搭配:impoverished countries 贫穷国家 get over 克服,摒弃 with respect to 关于。; 就。而言 4. 句子切分: To take advantage of this tool, some impoverished countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices with respect to foreign investment. 这是一个简单句,句中也没有从句,因此只需要将句子细分: (1)先找介词 : to of to over with to (2)再将句子细分: To take advantage of this tool,/ some impoverished countries will have to get over/their outdated anti-colonial prejudices/ with respect to foreign investment

试题解析:5.【正确答案】[C]意为全世界应该警惕的。第一段第一句对“数字分化”下了一个定义。其后作者提到,他和妻子20年前就在讲演中谈到这种随时将至的危险,这里,thisloomingdanger当指thedigitaldivide,即在世界范围内产生信息富裕和信息贫之的两类国家。当时,作者就认为前途是乐观的,因为早在20年前就已经出现了一些防止产生这种分化的积极因素只是当时这些因索还不太明显。同时,在第二段,作者提到了网络的普及使这种分化正得到缩小。可见,在作者看来,这种分化是不好的现象,而网络的普及能帮助世界战胜贫困(combatingworldpoverty,defeatpoverty)。有关选择项A和D,参阅本题对选择项C的解释。B不对。该选择项表达的内容本文没有提到。6.【正确答案】[A]第二段提到,随着国际互联网越来越趋于商业化,普及上网会对商家有利,因为上网的人越多,潜在的顾客人数就越多,因此,许多国家的政府惟恐落后于形势,想要扩大上网率。第二段最后一句指出,“数字分化”的缩小是一个好现象,因为,国际互联网很可能是我们迄今所拥有的战胜贫困的最强有力的工具。所谓“战胜贫困”即指使这些贫穷国家富裕起来。第三段第三句则直截了当地指出,国际互联网有巨大的(经济)发展潜力。B意为:可以带来海外投资。在第四段,作者建议贫穷国家在利用外资方面放弃一些过时的偏见一一如殖民、侵犯主权等概念,积极利用外资建立自己的电子基础设施,以便充分利用国际互联网提供的机遇,走向富裕(betteroff)。这里的逻辑并不是互联网带来外资,而是利用外资发展网络工程。C意为:能很快消火贫困。蛋然作者提到了国际互联网的利用可能是战胜贫困的工具,但这仅仅是一种潜在的力量,把这种力量转化为现实则取决于不同国家的努力。D不对。正像上面所分析的,政府关注国际互联网是因为它为经济的发展带来的巨大潜力,而不仅仅是它将世界连成一片这个事实。7.【正确答案】[D]在第四段,美国和巴西的例子都用以说明抛弃过去的在利用外资上的错误观念,充分利用外资建立电子基础设施的重要性,因为,哪个国家在建设“第三次浪潮”(指目前正在进
试题解析: 5. 【正确答案】[C] 意为:全世界应该警惕的。第一段第一句对“数字分化”下了一个定义。其后作者提 到,他和妻子 20 年前就在讲演中谈到这种随时将至的危险,这里,this looming danger 当 指 the digital divide,即在世界范围内产生信息富裕和信息贫乏的两类国家。当时,作者就 认为前途是乐观的,因为早在 20 年前就已经出现了一些防止产生这种分化的积极因素, 只是当时这些因索还不太明显。同时,在第二段,作者提到了网络的普及使这种分化正得 到缩小。可见,在作者看来,这种分化是不好的现象,而网络的普及能帮助世界战胜贫困 (combating world poverty, defeat poverty)。 有关选择项 A 和 D,参阅本题对选择项 C 的解释。B 不对。该选择项表达的内容本文没 有提到。 6. 【正确答案】[A] 第二段提到,随着国际互联网越来越趋于商业化,普及上网会对商家有利,因为上网的 人越多,潜在的顾客人数就越多,因此,许多国家的政府惟恐落后于形势,想要扩大上网 率。第二段最后一句指出,“数字分化”的缩小是一个好现象,因为,国际互联网很可能是 我们迄今所拥有的战胜贫困的最强有力的工具。所谓“战胜贫困”即指使这些贫穷国家富 裕起来。第三段第三句则直截了当地指出,国际互联网有巨大的(经济)发展潜力。 B 意为:可以带来海外投资。在第四段,作者建议贫穷国家在利用外资方面放弃一些过 时的偏见——如殖民、侵犯主权等概念,积极利用外资建立自己的电子基础设施,以便充 分利用国际互联网提供的机遇,走向富裕(better off)。这里的逻辑并不是互联网带来外 资,而是利用外资发展网络工程。C 意为:能很快消灭贫困。虽然作者提到了国际互联网 的利用可能是战胜贫困的工具,但这仅仅是一种潜在的力量,把这种力量转化为现实则取 决于不同国家的努力。D 不对。正像上面所分析的,政府关注国际互联网是因为它为经济 的发展带来的巨大潜力,而不仅仅是它将世界连成一片这个事实。 7. 【正确答案】[D] 在第四段,美国和巴西的例子都用以说明抛弃过去的在利用外资上的错误观念,充分利 用外资建立电子基础设施的重要性,因为,哪个国家在建设“第三次浪潮”(指目前正在进

行的信息产业革命)的基础设施上利用外资多,哪个国家就将变得更富裕(见第四段倒数第三句)。A意为:向海外提供资金援助。B意为:防止外资的控制。第四段最后两句指出,利用外资并不意味着缴械或受愚弄,也不意味着放任外国公司肆意妄为,但是这的确意味着:对于利用外资建设能源和电信基础设施的重要性人们已有所认识,而这些设施是充分利用国际互联网的基础。C意为:建立工业基础设施。由以上的分析可以看出,本文提到的不是建立“工业”基础设施的问题。8.【正确答案】[A]意为其电子工业发展的程度。参阅对以上三个题的题解。B意为:它是否反对外来移民。C意为:它是否采用美国的产业模式。美国的例子仅仅是利用外资建设基础设施的一个成功例子。D意为:它在多大程度上控制着外企。全文翻译:今天,人们十分关注所谓的是信息差异问题一一世界上信息资源丰富的地区和信息资源贫乏的地区之间的差异;这个差异确实存在,我和我妻子20年前就曾谈及这个临近的危险。然而,那时还不太明显的是一些抵制信息差异的、新的积极因素。实际上我们是完全有理由感到乐观的。一些技术上的因素使我们有理由期望差异会缩小。随着互联网的日趋商业化,上网普及对商家是有利的一一毕竟,上网人数越多,潜在的客户就越多。越来越多的政府,惟恐自己的国家落后,纷纷推广互联网的普及。一二十年之内,全球将有一二十亿人互联。因此,我认为在未来的数年中,信息差异将缩小而不会变大。那是好消息,因为互联网很可能成为我们消除所面临的贫困的最强有效的工具。当然,使用互联网不是惟一消灭贫困的方法。互联网也不是我们所拥有的惟一工具,但它却有巨大的潜力。要想利用互联网,某些贫困国家必须克服对国外投资所持的过时了的反殖民的种种偏见。那些认为外国投资是对本国主权的侵犯的国家最好还是研究一下美国的基础设施(社会
行的信息产业革命)的基础设施上利用外资多,哪个国家就将变得更富裕(见第四段倒数第 三句)。 A 意为;向海外提供资金援助。B 意为:防止外资的控制。第四段最后两句指出,利用外 资并不意味着缴械或受愚弄,也不意味着放任外国公司肆意妄为,但是这的确意味着:对 于利用外资建设能源和电信基础设施的重要性人们已有所认识,而这些设施是充分利用国 际互联网的基础。C 意为:建立工业基础设施。由以上的分析可以看出,本文提到的不是 建立“工业”基础设施的问题。 8. 【正确答案】 [A] 意为:其电子工业发展的程度。参阅对以上三个题的题解。 B 意为:它是否反对外来移民。C 意为:它是否采用美国的产业模式。美国的例子仅仅 是利用外资建设基础设施的一个成功例子。D 意为:它在多大程度上控制着外企。 全文翻译: 今天,人们十分关注所谓的是信息差异问题——世界上信息资源丰富的地区和信息资源 贫乏的地区之间的差异;这个差异确实存在,我和我妻子 20 年前就曾谈及这个临近的危 险。然而,那时还不太明显的是一些抵制信息差异的、新的积极因素。实际上我们是完全 有理由感到乐观的。 一些技术上的因素使我们有理由期望差异会缩小。随着互联网的日趋商业化,上网普及 对商家是有利的——毕竟,上网人数越多,潜在的客户就越多。越来越多的政府,惟恐自 己的国家落后,纷纷推广互联网的普及。一二十年之内,全球将有一二十亿人互联。因 此,我认为在未来的数年中,信息差异将缩小而不会变大。那是好消息,因为互联网很可 能成为我们消除所面临的贫困的最强有效的工具。 当然,使用互联网不是惟一消灭贫困的方法。互联网也不是我们所拥有的惟一工具,但 它却有巨大的潜力。 要想利用互联网,某些贫困国家必须克服对国外投资所持的过时了的反殖民的种种偏 见。那些认为外国投资是对本国主权的侵犯的国家最好还是研究一下美国的基础设施(社会

的基本结构基础)建设历史。当初美国建设自己的工业基础设施时,缺乏必要的资金,因此美国的第二次浪潮基础设施一一包括公路、港口,高速公路、港口城市等等一—都是用国外资金建造的。英国人、德国人、荷兰人和法国人都在前英国殖民地投资。他们提供资金,美洲移民建造。想想看,现在谁拥有这一切?美国人。我想,在这件事上,像巴西或其他任何地方同样也该这样。你拥有的去建造第三次浪潮基础设施(今天主要指电子基础设施)的外国资金越多,那么你的情况就越好。这并不是说卑射屈膝,任人愚弄,也不是对外国公司不加控制。但这的确意味着你已认识到外国公司对本国能源及通信基础设施建设的重要性,这些基础设施是充分利用互联网所必要的
的基本结构基础)建设历史。当初美国建设自己的工业基础设施时,缺乏必要的资金,因此 美国的第二次浪潮基础设施——包括公路、港口,高速公路、港口城市等等——都是用国 外资金建造的。英国人、德国人、荷兰人和法国人都在前英国殖民地投资。他们提供资 金,美洲移民建造。想想看,现在谁拥有这一切?美国人。我想,在这件事上,像巴西或其 他任何地方同样也该这样。你拥有的去建造第三次浪潮基础设施(今天主要指电子基础设 施)的外国资金越多,那么你的情况就越好。这并不是说卑躬屈膝,任人愚弄,也不是对外 国公司不加控制。但这的确意味着你已认识到外国公司对本国能源及通信基础设施建设的 重要性,这些基础设施是充分利用互联网所必要的
按次数下载不扣除下载券;
注册用户24小时内重复下载只扣除一次;
顺序:VIP每日次数-->可用次数-->下载券;
- 大学英语阅读练习(含答案).docx
- 大学英语实验类阅读文章答题技巧练习(含答案).docx
- 大学英语阅读之语义题(含答案).docx
- 大学英语阅读干扰选项排除法练习(含答案).docx
- 大学英语四级阅读之逻辑关系练习题(含答案).doc
- 大学英语四六级阅读理解之内在逻辑关系(PPT讲稿).pptx
- 大学英语阅读词汇理解练习题(含答案).doc
- 大学英语阅读速度提升技巧练习题(含答案).docx
- 大学英语主旨大意题练习题(含答案).doc
- 大学英语四六级长难句分析练习题.doc
- 英语阅读解析(PPT讲稿)大学英语六级考试阅读理解.ppt
- 英语阅读解析(PPT讲稿)四级阅读技巧.ppt
- 大学英语泛读阅读技能——-学习指南.doc
- 大学英语四六级最易混的阅读词汇辨析.doc
- 《新视野大学英语视听说教程》课程PPT教学课件(第二版)Book 2 Unit 4 Beware of ads.ppt
- 《新视野大学英语视听说教程》课程PPT教学课件(第二版)Book 2 Unit 5 Does your best friend have four legs?.ppt
- 《新视野大学英语视听说教程》课程PPT教学课件(第二版)Book 2 Unit 3 Every Jack has his Jill.ppt
- 《新视野大学英语视听说教程》课程PPT教学课件(第二版)Book 1 Unit 1 How's your college life?.pptx
- 《新视野大学英语视听说教程》课程PPT教学课件(第二版)Book 2 Unit 2 What's on at the cinema?.ppt
- 《新视野大学英语视听说教程》课程PPT教学课件(第二版)Book 2 Unit 1 Roll over, Beethoven!.pptx
- 大学英语细节题练习题(含答案).docx
- 大学英语段落匹配阅读解题技巧(PPT讲稿).pptx
- 大学英语段落匹配阅读解题技巧练习题(含答案).docx
- 大学英语阅读理解之推断题(含答案).doc
- 大学英语选词填空配套练习(含答案).docx
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(电子教案)新视界大学英语第1册.doc
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(电子教案)新视界大学英语第2册.doc
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(电子教案)新视界大学英语第3册.doc
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(电子教案)新视界大学英语第4册.docx
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(PPT课件)新视界大学英语综合教程第一册.ppt
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(PPT课件)新视界大学英语综合教程第二册.ppt
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(PPT课件)新视界大学英语综合教程第三册.ppt
- 长春大学:《新世界大学英语》课程教学资源(PPT课件)新视界大学英语综合教程第四册.ppt
- 1989-2006年大学英语四级(CET-4)真题试卷(含参考答案).docx
- 考研作文宝典.pdf
- 2020年9月英语六级考试试题第1套【真题】.pdf
- 2020年9月英语六级考试试题第2、3套【真题】.pdf
- 2020年9月英语六级考试试题第1套【解析】.pdf
- 2020年9月英语六级考试试题第2、3套【解析】.pdf
- 长春大学:《大学英语》课程电子教案(新视野)大学英语综合教程第二册.docx
